Mit 10000 Toman kann man nicht sogar essen gehen, aber mit dem Geld kannst du hier Deutsch lernen. Das ist deine Entscheidung!

آمار سایت

نظرسنجی سایت

به نظر شما کدام یک به یادگیری زبان آلمانی کمک بیشتری می کند؟

اشتراک در خبرنامه

جهت عضویت در خبرنامه لطفا ایمیل خود را ثبت نمائید

Captcha

آمار بازدید

  • بازدید امروز : 21
  • بازدید دیروز : 60
  • بازدید کل : 270352

شرایط اخذ اقامت آلمان


آلمان کشوری است که از نظر صنعتی و اقتصادی در اتحادیه اروپا دارای جایگاه خاصی میباشد و نظام سیاسی آن از نوع جمهوری فدرال دموکراتیک پارلمانی بوده و دارای 16 ایالت است که این ایالتها در بعضی موارد میتوانند بصورت مستقل عمل کنند و به همین علت هر ایالت قوانین تحصیلی و شغلی خاص خود را دارا میباشند و در برخی ایالتها تحصیل رایگان میباشد و برخی شامل هزینه است .

 

اقامت آلمان نیز مانند دیگر کشورهای اروپای به دو دسته موقت و دائم تقسیم میشود که شرایط اخذ اقامت برای هریک متفاوت است

 

دسته اول یعنی اقامت آلمان از نوع موقت که شامل اقامت تحصیلی ، آموزشهای حرفه ای و شغلی ، سمینارها و پژوهش و تحقیق میباشد ، مدت زمان این نوع اقامت حد اکثر یک سال میباشد و در صورت نیاز به زمان بیشتر مانند تحصیل ، باید هر سال ویزا تمدید گردد .

 

 

 

دسته دوم اقامت دائم آلمان یا همیشگیبه افرادی تعلق می گیرد که پنج سال کامل دارای اقامت غیر دائم بوده، هزینه زندگی خود را از راه کار خود تامین ‌نموده و زبان آلمانی را تا اندازه ای بداند، از اقامتهای که میتوانند منجر به اقامت دائم شوند به اقامتهای سرمایه گذاری ، ازدواج ، و بلوکارت اشاره نمود . و لازم به ذکر است این نوع ویزا ها نیز در اصل موقت می باشند ولی در نهایت تبدیل به اقامت دائم میگردند .

 

اقامت آلمان و مهاجرت به آلمان از طریق سرمایه گذاری

 

با توجه به قوانین مهاجرت کشور آلمان، دریافت اقامت فرد متقاضی ( مجرد و یا متاهل همراه با خانواده همسر و کلیه فرزندان مجرد زیر 18 سال ) از طریق سرمایه گذاری و ثبت شرکت تجاری امکان پذیر می باشد شرایط اخذ ویزا از طریق سرمایه گذاری :

 

ارائه نامه رسمی از بانک کشوری که از آنجا اقدام می نمایید ، که بیانگر سرمایه نقدی مورد نظر باشد .

 

ارائه طرح وبرنامه تجاری یا صنعتی قابل قبول که در آن بازار کار هدف و درآمد و سود دهی با توجه به مشخصات بازار کشور آلمان بررسی شده باشد ،

 

و پیش بینی میزان کارکرد حساب بانکی از شروع فعالیت تا انتهای 3 سال آینده 250/000 یورو باشد

 

 

 

مراحل اخذ اقامت :

 

 

پس از ارادئه نامه رسمی بانک و همچنین business plan و گرفتن اجازه فعالیت تجاری , متقاضی جهت گرفتن وقت سفارت برای خود و خانواده و ارائه مدارک مورد نظر جهت گرفتن ویزای نوع D اقدام مینماید

 

پس از اخذ ویزای آلمان و ورود به آلمان مطابق طرح اقتصادی که قبلا ارائه نموده بود شروع به فعالیت و ثبت شرکت مینماید و اقامت یک ساله خود را میگیرد و پس از گذشت یک سال در صورتی که مطابق برنامه و طرح پیش رفته باشید اقامت شما برای دو سال دیگر تمدید میگردد و در پایان این دوسال اگر فعالیت شرکت مثبت بوده و فرد متقاضی و خانواده ایشان مشکلات قانونی نداشته باشند آنگاه به ایشان و خانواده اقامت دائم داده میشود .

 

 

 

 

 

اقامت از طریق ازدواج نوع دیگری از شرایط مهاجرت به آلمان میباشد

 

چنانچه شمابا فردی که اقامت آلمان را دارد ازدواج نماید ، به شما هم اقامت آلمان داده میشود و چنانچه 5 سال از ازدواج شما گذشته باشد به شما تابعیت آلمان داده میشود .

 

توجه نماید اقامت از نوع ازدواج هیچ ربطی به جنسیت ندارد و از مزایای این نوع اقامت میتوان به این نکته اشاره کرد که شما اجازه کارتمام وقت خواهید داشت و تمام قوانینی که شامل افرادی که تابعیت حوزه شینگن را دارند برای شما نیز صادق است .

 

نکته مهم این است که برای ازدواج با فردی که تابعیت آلمان رادارد باید شما هم حتما درخواست تابعیت بدهید البته تا زمان مورد نظر نگذرد به شما تابعیت داده نخواهد شد ولی برای ازدواج حتما باید درخواست تابعیت داد .

 

اقامت از طریق کارت آبی

 

در سال 2007 میلادی با توجه به کمبود نیروی کار متخصص در اروپا کشورهای عضو اتحادیه که بالغ بر 27 کشور هستند ، طرحی را برای جذب نیروهای کار متخصص غیر اروپایی برنامه ریزی کردند و به واسطه این برنامه برای کار و مهاجرت به تمامی کشور های عضو اتحادیه بغیر از انگلستان ، ایرلند و دانمارک که از شرکت در این طرح خودداری کردند مهاجرت کاری داشته باشند.
این طرح بر اساس ایده گرین کارت آمریکا برنامه ریزی گردید و با توجه به نماد پرچم اروپا نام آن را کارت آبی گذاشتند ، و بر این اساس امکان اخذ اقامت از طریق استخدام فراهم گردید

 

کشور آلمان اولین کشوری بود که با توجه به اینکه در آن زمان بزرگترین قدرت صنعتی اروپا محسوب میگردید و پتانسیلهای خوبی داشت لذا از این طرح استقبال نمود

 

از اول جولای 2012 میلادی دولت آلمان شرایط و پیش نیاز های دریافت آبی کارت را بطور رسمی اعلام کرده و به آن ضمانت اجرایی داده است.
و بر این اساس نیروهای متخصص کاری غیر اروپایی میتوانند با دریافت این نوع ویزای کاری ، به آلمان مهاجرت کاری نمایند و خانواده های خود را نیز به همراه خود بیاورند.
و چنانچه شما بتوانید از طریق ویزای بلو کارت وارد آلمان شوید از تمام مزایای شهروندان اروپای برخوردار خواهید شد و چنانچه 5 سال بتوانید از طریق کارت آبی در آلمان کار کرده و هزینه های خود راپوشش دهید موفق به اخذ اقامت آلمان از نوع دائم میگردید .

 

مشکل ترین قسمت ، پیدا کردن کارفرمایی است که شما را استخدام نماید برای پیدا کردن کارفرما هم میتونید آنلاین (از طریق سایت های کاریابی) جستجو کنین و یا اگر امکان اومدن به آلمان رو دارید، حضوری اینجا اینکار رو بکنید. اگر آنلاین اقدام کنید و شرکت از سابقه کاری شما خوشش بیاد و همچنین تمایل به گرفتن نیرو از خارج از آلمان داشته باشه (این نکته خیلی مهم هست، چون اکثرا شرکت های کوچک تمایلی به این کار ندارند) معمولا روند به اینصورت خواهد بود که با شما تلفنی مصاحبه انجام میشه. در صورت مثبت بودن نتیجه مصاحبه برای شما دعوت نامه مصاحبه حضوری میفرستن که شما باید با این دعوت نامه به سفارت آلمان مراجعه کنید و درخواست ویزای تجاری بدید. بعد از دو هفته در صورتی که مشکلی نباشه ویزا برای شما صادر میشه. با اون ویزا برای مصاحبه وارد آلمان میشید و مصاحبه رو انجام میدید. معمولا دو یا سه روز به هزینه شرکت در آلمان خواهید بود (به همین علت شرکت های کوچک تمایلی به گرفتن نیرو از خارج از آلمان ندارند، چون هزینه و زمان بیشتری باید صرف کنند) و بعد از مصاحبه به ایران برمیگردید. معمولا نتیجه مصاحبه طی مدت ۱۰ روز به شما اطلاع داده میشه. اگر نتیجه مصاحبه حضوری هم مثبت باشه، شرکت به شما حقوق و مزایای پیشنهادیش رو اعلام میکنه و در صورت رضایت شما، برای شما قرارداد کاری و یک نامه درخواست صدور ویزای موقت که باید از طرف شما تحویل سفارت آلمان بشه، صادر میشه.

منبع : http://eustudy.org

پاسخ به پرسش های متداول در مورد زندگی و تحصیل در آلمان


پرسش های متداول:

۱) شرایط ادامه تحصیل در آلمان چیست؟
برای شروع به تحصیل:
ارائه مدرک دیپلم و پیش دانشگاهی
قبولی قطعی در یکی از دانشگاه های دولتی ایران و ارائه کارنامه سبز رنگ کنکور
برای ادامه تحصیل درآلمان:
ارائه مدرک دیپلم
به پایان رساندن سال دوم دانشگاه دولتی در ایران
ارائه کارنامه سبزرنگ سازمان سنجش و ریز نمرات واحد ها ی گذرانده
برای دانشجویان دکترا و فوق لیسانس:
ارائه مدرک دیپلم و پیش دانشگاهی و لیسانس به همراه ریز نمرات هرکدام
◄ کلیه متقاضیان باید قبل از شروع به تحصیل از طریق شرکت در امتحانDSH و یــا
Test-Daf، سطح زبانی مورد نظر را کسب کنند. متقاضی هنگام در خواست پذیرش باید حدود 400 الی 800 ساعت زبان آلمانی گذرانده باشد.

۲) مرکز ASSIST چیست؟
در سال 2004 تعداد 50 مرکزآموزش عالی درآلمان تحت پوشش سیستم ارزش یابی مشترک مدارک تحصیلی به نام ASSIST در آمدند.مرکز ASSIST با بررسی مدارک تحصیلی مشخص می کند که امکان ادامه تحصیل در کدام شهر و رشته در آلمان ممکن می باشد. چنان چه دانشگاه مورد نظرتان جزء این مجموعه باشد باید در خواست خود را مستقیماً به ASSIST ارسال نمایید. دقّت فرمایید که آخرین اطلاعات راجع به ASSIST از پایگاه اینترنتی www.uni-assist.de قابل دریافت است.

۳) آیا این امکان وجود دارد که در آلمان رشته ی تحصیلی را تغییر داد؟
اجازه تحصیل تنها در همان رشته ای امکان دارد که فرد در ایران درآن پذیرفته شده است.تغییر رشته فقط در صورتی امکان پذیر است که فرد مجدداً در کنکور سراسری شرکت کند و در رشته دلخواه خود قبولی به دست آورد. دانشگاه تصمیم گیرنده است که آیا می توانید با توجه به معدل دیپلم یا پیش دانشگاهی و قبولی دانشگاه سراسری، دانشگاه پذیرش بگیرید.لازم به ذکر است که گرفتن پذیرش در رشته هایی نظیر پزشکی و دندان پزشکی که دارای ظرفیت محدود می باشند، مشکل است.

۴) آیا می توان در مقطع فوق لیسانس رشته ی تحصیلی را تغییر داد؟
در آلمان امتحان ورودی در مقطع کارشناسی ارشد برای راه یافتن به این دوره برگزار نمی شود بلکه مدرک دوره کار شناسی ملاک است. از آن جایی که دوره کارشناسی ارشد، به عنوان ادامه کارشناسی در نظر گرفته شده است، دانش دوره لیسانس پیش شرط ورود به این دوره می باشد.در نتیجه تغییر رشته ممکن نیست.

۵) آیا با داشتن مدرک کاردانی می توان در آلمان ادامه تحصیل داد؟
قبولی در مقطع کاردانی برای ورود به دانشگاه های آلمان کافی نیست.چنان چه فردی پس از اتمام آن در کنکور کاردانی به کار شناسی شرکت کند و در مقطع کارشناسی همان رشته پذیرفته شوند، می تواند از آلمان در خواست پذیرش کند.

۶) مدّت زمان تحصیل در آلمان چه قدر است؟
طول مدّت تحصیل برای بسیاری از رشته ها 8 ترم است .در صورت عدم قبولی در چند در درس و یا گذراندن تعداد واحد ها، کمتر از حد در نظر گرفته شده، دوره تحصیل طولانی تر می شود. دوره PHD بسته به رشته 3 الی 4 سال طول می کشد.

۷) تفاوت بین دانشگاه و دانشگاه های فنی- حرفه ای چیست؟

  • دانشگاه ها اساس کار خود را بر پایه مباحث نظری قرار می دهند و زمینه ساز مشاغل و فعّالیّت های علمی هستند. مدرک دانشگاه ها برای ادامه تحصیل در دوره PHD پذیرفته می شود.
  • در دانشگاه های فنی- حرفه ای دروس عملی هستند. قبل از ورود یا هم زمان با تحصیل گذراندن دوره کـــار آمــــوزی الزامی می باشد. دانشگاه های فنی- حرفه ای برای افرادی پیشنهاد می شود که پس از اتمام تحصیل مایلند در بخش صنعت و اقتصاد مشغول به کــار شوند.رشته های مهندسی محور اصلی این دانشگاه ها می باشند. بعد از فارغ التحصیلی، امکان تحصیل در مقطع دکترا همواره ممکن نیست.

۸) هزینه ی تحصیل در آلمان چه قدر است؟
به طور کلی تحصیل در دانشگاه ها ی آلمان رایگان است. اما به عنوان مثال ایالت "نرد راین وست فالن" از دانشجویانی خارجی که قبلاً در کشور خود مدرک تحصیلی اخذ کرده اند و تمایل دارند برای بار دوم مدرک کارشناسی یا کارشناسی ارشد بگیرند، شهریه در یافت می کند. این در حالی است که تعداد زیادی از دانشگاه ها هزینه تحصیل نمی گیرند اما معمولاً بورسیه ای هم برای دانشجویان در نظر گرفته نمی شود. برای تأمین مخارج زندگی ( اجاره مسکن، بیمه خدمات درمانی، خوراک و کتاب) حدوداً 650 یورو در ماه نیاز است. لازم به ذکر است که در حال حاضر دانشگاه های خصوصی و تعدادی از دانشگاه ها در مقطع کارشناسی هزینه تحصیل در یافت می کنند.

۹) آیا مدرک دانشگاه های ایران در آلمان پذیرفته می شود؟
آغاز به تحصیل با داشتن مدرک دیپلم و گواهی نامه پیش دانشگاهی در ایران و قبولی قطعی در یکی از دانشگاه های سراسری مستلزم به گذراندن دوره کالج است. پس از به پایان رساندن کالج فرد می تواند وارد دانشگاه شود.
کسی که در ایران دو سال در دانشگاه سراسری تحصیل کرده است می تواند پس از قبول شدن در امتحان زبان DSH وارد ترم یک دانشگاه شود. فردی که بیش از دو سال در دانشگاه دولتی ایران تحصیل کرده است، از طرف دانشگاه تعیین سطح علمی می شود و وارد ترم معادل می گردد. همان طور که واضح است ریز نمرات تأثیر به سزایی در تعیین سطح دارد.فردی که در دانشگاه آزاد پذیرفته شده است باید مدرک کارشناسی خود را اخذ کند تا بتواند در آلمان شروع به تحصیل کند. در مورد دانشگاه آزاد واحد های گذرانده شده ارزیابی و معادل سازی نمی شوند و تحصیل باید از ترم یک آغاز شود.

۱۰) آیا مدرک دانشگاه های آلمان در ایران معتبر است؟
به طور کلی مشکلی در پذیرفته شدن مدارک اخذ شده از آلمان وجود ندارد.تأیید مدارک از طریق وزارت علوم انجام می گیرد. مدرک ماگیستر(Magister) ، دیپلم (Diplom) و مستر(Master) از آلمان، در ایران به عنوان کار شناسی ارشد شناخته می شوند.

۱۱) چه مدارکی برای در خواست ویزا از سفارت آلمان مورد نیاز است؟
گذر نامه معتبر
عکس
مدرک دیپلم( نظام قدیم)، مدرک پیش دانشگاهی( نظام جدید)
پذیرش تحصیلی و یا تأییدیه در خواست
تأییدیه مالی
ریزنمرات تحصیلی

۱۲) تعهّد نامه مالی چیست؟
متقاضیان تحصیل درآلمان برای در خواست ویزا به ضمانت مالی از طرف بستگان در آلمان نیاز دارند. چنان چه یکی از بستگان در آلمان بخواهد مخرج شما را به عهده بگیرد، باید فرم تعهد مالی را از وزارت اتباع خارجی دریافت کند و پس از تکمیل آن را برای شما بفرستد. شما باید این فرم را هنگام درخواست ویزا به سفارت تحویل دهید.
وضعیت مالی می تواند از طریق حساب بانکی هم نشان داده شود.در این صورت لازم است تا مبلغ 8000 یورو در حسابی به نام شخص در خواست کننده موجود باشد. چنان چه ویزا صادر شود این مبلغ به حسابی در آلمان حواله می شود.در طول اقامت در آلمان امکان برداشت از این حساب وجود دارد. ویزای دانشجویی سال به سال تمدید می شود و نیاز است که برای هر سال مبلغ 8000 یورو در حساب وجود داشته باشد.

۱۳) آیا این امکان وجود دارد که بدون دانستن زبان آلمانی به آلمان سفر کرد و در آن جا قبل از ورود به دانشگاه در کلاس زبان شرکت کرد؟
خیر. در چنین شرایطی نمی توان به عنوان دانشجو وارد آلمان شد. برای تحصیل در دانشگاه های آلمان باید حداقل 400 الی 800 ساعت زبان آلمانی گذرانده شده باشد و مدارک زبانی آرائه شود. به این دلیل که در دانشگاه ها به طور کلی کلاس زبان در سطح مقدماتی برگزار نمی شود. چنین انتظار می رود که متقاضیان خارجی، د انش زبان آلمانی دارند و با آن تحصیل را شروع می کنند. این بدان معنی است که اگر مدرک زبان ارائه ندهید، در خواست شما برای تحصیل در آلمان رد می شود. برای درخواست ویزا باید حتماً پذیرش از دانشگاه داشته باشید. قبل از شروع به تحصیل باید هر دانشجوی خارجی امتحان زبان DSH را قبول شود. در صورت قبولی دراین امتحان شروع به تحصیل ممکن است.

۱۴) آیا این امکان وجود دارد که امتحان زبان برای ورود به دانشگاه را در ایران انجام داد؟
امتحان DSH تنها در دانشگاه های آلمان برگزار می شود و فقط می توان دو بار در آن شرکت کرد. اما این امکان وجود دارد که در امتحانات ZOP, GDS, KDS, Test-Daf شرکت کرد. این امتحانات معادل DSH هستند و برای ورود به دانشگاه قبول شدن در آن ضروری می باشد.

۱۵) آیا دانشجویان در حین تحصیل اجازه ی کار دارند؟
تمام دانشجویان خارجی این حق را دارند که 90 روز در سال به صورت تمام وقت کار کنند. اما توجه کنید که با درآمد حاصل از آن نمی توان هزینه کلیه مخارج زندگی را تأمین کرد. چنان چه بتوانید مشغول به کار شوید ماهانه حد اکثر 250 یورو در آمد خواهید داشت. از طرفی در نظر داشته باشید که آمار بیکاری در آلمان نسبتاً بالاست(15 در صد) و پیدا کردن کار دانشجویی با حقوق مناسب دشوار است.

۱۶) آیا می توان بعداز اتمام تحصیل و اخذ مدرک در آلمان اقامت کرد؟
اعتبار اجازه اقامت شما در آلمان با به پایان رسیدن دوره تحصیل شما از بین می رود. با این حال در صورتی که بعد از اتمام تحصیل، حد اکثر در طول یک سال بتوانید شاغل شوید، اجازه اقامت شما بسته به مدّت زمان قرار داد کاریتان قابل تمدیداست.

منبع: http://iraniande.blogfa.com

پذیرش دانشجویی از آلمان


بخش روابط بین‌الملل (Akademisches Auslandsamt) درهر دانشگاهی مسئول ارزیابی مدارک و شرایط متقاضی برای صدور پذیرش تحصیلی است. متقاضیانی که آخرین مدرک تحصیلی‌شان در آلمان به رسمیّت شناخته نمی‌شود، این امکان را دارند که با گذراندن دوره‌ی کالج سطح علمی خود را به سطح متقاضیان ورود به دانشگاه برسانند. متقاضی تحصیل در آلمان می‌تواند برای جمع‌آوری اطّلاعات مورد نیاز پیرامون تحصیل در آلمان، رشته‌های تحصیلی ومیزان معلومات لازم در زبان آلمانی به موسّسه‌ی تبادلات دانشگاهی (آکادمیک) آلمان(DAAD) در کشور خود مراجعه نماید. دانشجویان می‌بایست مدرک زبان معتبری ارائه‌ دهند که برای صدور پذیرش دانشجویی ضروری است. برای ارزیابی سطح زبان آلمانی و دریافت مدرک مورد نظر آزمون‌های گوناکونی برگزار می‌شوند که داوطلب می‌تواند در یکی از آنها شرکت کند. تنها دانشجویان رشته‌های بین‌المللی نیازی به ارائه‌ی مدرکی که دال برسطح معلومات زبان آلمانی باشد، ندارند. زبان مورد نیاز برای این دسته از دانشجویان زبان انگلیسی است.
درخواست پذیرش دانشجویی (Bewerbung)
 
در ابتدا دانشگاهی را که در آن قصد ادامه‌ی تحصیل دارید انتخاب کنید. دفترهای روابط بین الملل دانشگاه‌ها (Akademisches Auslandsamt) مسئول توزیع جواز دانشجویی به متقاضیان واجد شرایط اند. نامه یا یک Email به زبان آلمانی یا انگلیسی به این بخش ارسال کنید و از آنها بخواهید که فرم‌های درخواست پذیرش و کتابچه‌های راهنما را برای شما ارسال کنند. پس ازپر کردن فرم‌های مربوطه، آن‌ها را به‌همراه مدارک مورد نیاز، به بخش روابط بین الملل دانشگاه مربوطه ارسال کنید. برای آغاز تحصیل در نیم‌سال زمستانی ( آغاز: اوّل اکتبر) باید مدارک خود را حد ّاکثر تا ۱۵ ژانویه و برای شروع تحصیل در نیم‌سال تابستانی( آغاز: اوّل آوریل)، باید این مدارک را حداکثر تا ۱۵ژوئيه ارسال کرده باشید.
 
برای این درخواست به مدارک زیر نیاز دارید:
- رونوشت تأییدشده ازمدارک دیپلم، پیش‌دانشگاهی و کارنامه‌ی کنکور( دانشجویان ایرانی جهت دریافت پذیرش تحصیلی در آلمان نیاز به ارائه مدرکی دارند که موفّقیّت آنها را در کنکور سراسری تأیید ‌کند یا مدرکی که بر پایان تحصیلات دانشگاه آزاد اسلامی متقاضی گواهی دهد.)
- تمام مدارک لازم (دبیرستان، دانشگاه) باید توسط مترجم رسمی به زبان آلمانی یا انگلیسی ترجمه شده و از طرف وزارت دادگستری، وزارت امور خارجه ایران و نیز سفارت آلمان تأیید شوند.
- یک عدد عکس رنگی گذرنامه‌ای
- شرح حال مختصر شامل اطّلاعات دقیقی درباره‌ی مقاطع تحصیلی، مدرسه‌هایی که در آنها درس خوانده اید، آزمون‌های مهمی که در این مسیر پشت سر گذاشته‌اید و اطّلاعاتی از این قبیل.
- تأییدیّه‌ای درباره‌ی پایان تحصیلات دانشگاهی ( اگر تحصیلات دانشگاهی خود را در ایران آغاز کرده و به پایان رسانده‌اید)
- مدرک زبان به منظور تأیید معلومات زبانی شما.
 
از ماه مه سال ۲۰۰۴ به دانشجویان خارجی این امکان داده شده ‌است که درخواست خود برای دریافت پذیرش تحصیلی در آلمان را همزمان برای چندین مرکز آموزش عالی در آلمان ارسال کنند. برای ارزیابی مشترک مدارک، ارگانی تشکیل شده که به آن "اَسیست" (Assist) می‌گویند. اگر دانشگاه مورد نظر شما عضو این ارگان باشد، می‌توانید مدارک خود را به این مؤسّسه بفرستید.
Assist مدارک متقاضیان را بررسی کرده و در صورت کامل بودن مدارک و برآورده بودن شرایط برای دریافت پذیرش ، این مدارک را به دانشگاههای منتخب متقاضی می‌فرستد.
مرکز اصلی توزیع سهمیه‌ی دانشجویی ZVS مسئول توزیع سهمیّه‌ی رشته‌های تحصیلی ویژه‌ای مانند رشته‌ی پزشکی است و متقاضیان واجد شرایط را بین دانشگاه‌های شهرهای گوناکون تقسیم می‌کند.
آن دسته از علاقمندان به تحصیل در آلمان، که از کشورهای عضو اتّحادیّه‌ی اروپا می‌آیند، مدارک خود را برای دریافت پذیرش مستقیماً به مرکز اصلی توزیع جواز دانشجویی ZVS می فرستند. ولی دانشجویان سایر کشورها باید مدارک خود را به بخش روابط بین‌الملل دانشگاه‌ها (Akademisches Auslandsamt) ارسال کنند.
از نیمسال زمستانی تحصیلی سال ۲۰۰۰/۲۰۰۱ به دانشگاه‌های آلمانی این اجازه داده شده‌است که در رشته‌های تحصیلی که در سراسر آلمان با محدودیّت‌هایی برای صدور پذیرش روبرو هستند، ۲۴ درصد دانشجویان خود را به طور مستقل، با گفت‌وگوی حضوری انتخاب کنند.
مصاحبه‌ی حضوری این امکان را برای متقاضی فراهم می‌کند که در مورد انگیزه‌های خود در انتخاب رشته‌ی مورد نظر سخن گوید. همچنین بررسی بسیاری از توانایی‌های متقاضی، که از طریق خواندن شرح‌حال او امکان پذیر نیست، ممکن است در جریان گفت‌وگویی حضوری صورت گیرد.
توجّه: صدور پذیرش دانشجویی به معنای صدور اجازه‌ی تحصیل در آلمان نیست. همه‌ی متقاضیان تحصیل در آلمان به روادید دانشجویی احتیاج دارند. برای دریافت روادید، باید پذیرش دانشجویی ضمیمه‌ی فرم درخواست روادید دانشجویی شود.
 
شرایط پذیرش (Zulassung)
پذیرش تحصیلی تنها برای کسانی صادر می‌شود که دارای همه‌ی شرایط لازم برای ادامه‌ی تحصیل در آلمان باشند. متقاضیانی که سطح علمی‌شان برای تحصیل در آلمان کافی است، می‌توانند با داشتن دیگر شرایط لازم، برای دریافت پذیرش دانشجویی اقدام کنند. اگر سطح علمی داوطلب پایین‌تر از سطح علمی مورد نیاز برای تحصیل در مراکز آموزش عالی آلمان باشد، داوطلب می‌بایست در آزمونی نهایی شرکت کند که به (Feststellungsprüfung) معروف است. معیارهای تعیین سطح علمی داوطلب در ایالت‌های گوناگون، متفاوت است. چگونگی برگزاری این آزمون‌ها و پذیرش داوطلبان برای شرکت در این آزمون‌ها به عهده‌ی کالج‌هایی است که با دانشگاه‌ها همکاری تنگاتنگ دارند.
نکته‌های مهم برای دریافت پذیرش:
تعداد متقاضی در رشته‌هایی ویژه، بیش از ظرفیت پذیرش است. متقاضیان آلمانی و کشورهای عضو اتّحادیّه‌ی اروپا با شیوه‌های گزینشی برای این رشته‌ها انتخاب می‌شوند. برای این منظور معدّل داوطلب مهم است. انتخاب داوطلبان از دیگر کشورها در این‌گونه رشته‌های دانشگاهی با روش‌های گزینشی صورت نمی‌گیرد. ولی در رشته‌هایی مانند پزشکی یا روانشناسی، سهمیّه مشخّصی برای داوطلبان این کشورها در هر نیمسال تحصیلی در نظر گرفته می‌شود. در این‌جا هم معدّل داوطلبان تعیین کننده‌است.
 
نام نویسی (Einschreibung)
 
"آزادی دانشگاهی" یک قاعده‌ی کلّی در مراکز آموزش عالی آلمان است. یک جنبه‌ی آن این است که در آلمان هر دانشجو میتواند آزادانه مرکز آموزش عالی مورد نظر و استادان خود را انتخاب نماید. البتّه شرط لازم برای این انتخاب آزادانه، برآورده کردن شرایط لازم برای دریافت پذیرش است. در این میان دانشگاههای خصوصی (Privatuniversitäten) ، مراکز آموزش عالی هنر و موسیقی (Kunst- Musikschulen) و مراکز آموزش عالی تربیت بدنی (Sporthochschulen)،معمولاً دانشجویان خود را از طریق آزمون‌ها و گفت‌وگوهای حضوری انتخاب میکنند.
در بیشتر مراکز آموزش عالی، داوطلب می‌تواند بلافاصله پس از احراز شرایط مورد نیاز، نام‌نویسی کند. ثبت نام دانشجویان دریک زمان مشخّص پیش از شروع نیمسال تحصیلی، در دفترامور دانشجویی (Studentensekretariat) دانشگاه مربوطه صورت می‌گیرد. مدارک زیر به‌هنگام نام‌نویسی در مراکز آموزش عالی مورد نیاز است:
- فرم درخواست نام‌نویسی
- کارنامه‌ی پایان تحصیلات دبیرستانی (به همراه ترجمه‌ی تائید شده)
- جواب پذیرش ( Zulassungsbescheid) از دفتر روابط بین‌الملل دانشگاه مربوطه
- در صورت لزوم تأئیدیّه‌ی داشتن معلومات کافی در زبان آلمانی ( برای دانشجویان رشته‌های بین‌المللی تأییدیّه‌ای برای زبان انگلیسی)
- گواهی از مرکز آموزش عالی کشور محل سکونت (در صورتی که در کشور خود تحصیلات دانشگاهی را شروع کرده و به پایان رسانده‌اید.)
- تأییدیّه‌ی بیمه‌ی درمانی
با ارائه‌ی این مدارک نام‌نویسی با موفّقیّت به پایان می‌رسد. در پایان می‌باید مبلغی به عنوان عوارض دانشجویی ( Semesterbeitrag) پرداخت شود. پس از گذراندن این مرحله‌ها، داوطب به طور رسمی دانشجوی مرکز آموزشی مربوطه محسوب میشود.
 
کالج
 
مدرک دیپلم دبیرستان برخی از کشورها در آلمان به رسمیت شناخته نمی‌شود. یعنی سطح علمی دانش‌آموزان این کشورها در مقطع دیپلم پائین‌تر از سطح علمی دانش‌آموزان دارای مدرک دیپلم در آلمان است.
به متقاضیانی که بلافاصله پس از دیپلم قصد تحصیل در آلمان را دارند و دارای همه‌ی شرایط لازم برای دریافت پذیرش مراکز آموزش عالی آلمان هستند و تنها مدرک دیپلم آنها پذیرفته نمی‌شود، شانس دیگری داده می‌شود. این متقاضیان می‌توانند با گذراندن دوره‌ی کالج اجازه‌ی ورود به مراکز آموزشی آلمان و تحصیل در رشته‌ی مورد علاقه‌ی خود را به دست آورند. در این دوره‌ی یکساله، سطح علمی دانش‌آموزان متقاضی تحصیل در مراکز آموزش عالی، به سطح دیپلم آلمانی رسانده می‌شود. شرط پذیرفته‌شدن در دوره‌ی کالج، داشتن معلومات کافی در زبان آلمانی است. درس‌های دوره‌ی کالج تنها به زبان آلمانی عرضه می‌شوند. چنانکه داوطلب یکی از مدارک زبان را که در زیر آورده‌شده‌است دارا باشد، می‌تواند تحصیل خود در کالج را آغاز کند:
- دیپلم زبان آلمانی
- آزمون مرکزی سطح متوسط انستیتو گوته
- مدرک قبولی در آزمون "تستِ داف" (TestDaf) از موسسه‌ی تبادلات دانشگاهی (آکادمیک) آلمان(DAAD)
- دیپلم زبان آلمانی سطح یک (Stufe I)، طبق مصوبه‌ی کنفرانس وزرای فرهنگی
Kultusministerkonferenz
دوره‌ی کالج پس از یک سال با آزمون نهایی، که به آن Feststellungsprüfung می‌گویند، به پایان می‌رسد. این آزمون بر اساس رشته‌ی تحصیلی انتخابی صورت می‌گیرد. کسی که آزمون پایانی دوره‌ی کالج را با موفّقیّت به پایان برساند، می‌تواند بلافاصله درخواست پذیرش دانشجویی را به بخش تبادلات فرهنگی دانشگاه مربوطه ارسال کند.
پذیرش داوطلبان در دوره‌ی کالج به عهده‌ی دانشگاه مربوطه یا نهادهای ایالتی(Landesbehörde) است.
در آلمان هر گونه درخواستی فقط به صورت کتبی انجام می‌پذیرد. داوطلبان برای درخواست پذیرش در دوره‌ی کالج هم، می‌باید درخواست خود را به صورت کتبی ارائه دهند. برای یافتن پاسخ درست به پرسش‌هایی که در این زمینه پیش می‌آیند، می‌توان به بخش روابط بین الملل دانشگاهها مراجعه کرد.

پذیرش دانشجویی از آلمان
انتشار : ۱۴ خرداد ۱۳۹۶

برچسب های مهم

اطلاعات مهم برای داوطلبان ایرانی متقاضی تحصیل در آلمان


برای متقاضیان به تحصیل که در ایران مجوز ورود به دانشگاه را کسب کردند اطلاعات زیرین برای اجازه تحصیل در دانشگاه های آلمان و.یا شرکت در کالج توسط uni-assist در برلین مهم می باشد.

تمام مدارک لازم می بایست به صورت کپی برابر اصل1 وبه دو زبان فارسی و آلمانی ( یا انگلیسی) برای uni-assist فرستاده شوند.

- شرایط ورود به کالج ( با توجه به رشته ای که بعد از کالج در دانشگاه خوانده خواهد شد):

الف) دیپلم دبیرستان و.یا مدرک پیش دانشگاهی
ب) امتحان کنکور

در کارنامه دیپلم دبیرستان باید معدل کل خوانا و قابل شناسایی باشد. در کنار گواهی دیپلم باید ریز نمرات هم فرستاده شوند.

کارنامه کنکور باید شامل اطلاعات زیر باشد:

- رشته شرکت شده در کنکور ( بطور مثال ریاضی ) و کد رشته
- رتبه شرکت کننده
- رتبه آخرین نفر پذیرفته شده

قبولی در رشته انتخابی با یک ستاره مشخص می گردد که در سمت راست کارنامه قابل دیدن است.

مهم : علاقمندانی که کارنامه کنکور را به همراه مدارک دیگر نفرستند، مورد پذیرش واقع نمی شوند ( مستثنی از این قضیه کسانی هستند که دوره دانشگاهی را با موفقیت پشت سر گذاشته اند. )

- ورود مستقیم به دانشگاه ( برای داوطلبان فارغ التحصیل از دانشگاه در همان رشته یا رشته مشابه ) :


الف) دیپلم دبیرستان و.یا مدرک پیش دانشگاهی
ب) امتحان کنکور
ج) مدرک و کارنامه دوران تحصیل در دانشگاه ( در اینجا منظور تمام دانشگاه ها به جز دانشگاه آزاد می باشد )

منظور از مدرک دانشگاهی، مدرک حداقل دو سال کامل تحصیل در دانشگاه ( یا به عبارتی ٧٣ واحد ) می باشد.
اگر این مدارک قابل قبول نباشند، ورود به دانشگاه فقط ازطریق کالج امکان پذیرمی باشد. ( اطلاعات لازم در مورد کالج در بالا ذکر شدند. )

- ورود مستقیم به دانشگاه ( فقط برای فارغ التحصیلان دانشگاه آزاد و در همان رشته خاص ):

الف) دیپلم دبیرستان و.یا مدرک پیش دانشگاهی
ب) مدرک فارغ التحصیلی از دانشگاه آزاد

مدرک پایان نامه دانشگاه باید دارای نمره باشد ( عنوان مدرک مثلا لیسانس فیزیک) و ریز نمرات دوران ٤ ساله دانشجویی را در بر داشته باشد. در اینجا نیازی به مدرک امتحان ورودی کنکور نیست ).

- ورود مستقیم به دانشگاه برای تمام رشته ها :

پایان تحصیلات دانشگاهی با موفقیت از تمام دانشگاهای شناخته شده و معتبر ( به جز دانشگاه آزاد ).
مدارک لازم: پایان نامه تحصیلی ( مدرک لیسانس ) از یک دانشگاه معتبر ( مانند دانشگاه تهران یا دانشگاه شیراز ). در کنار مدرک لیسانس، ریز نمرات هم باید تحویل uni-assist داده شود.


1 اکثر دانشگاهای آلمان از تمام مدارک لازم کپی برابر اصل را می خواهند. برای این هدف، مهر و امضای سفارت آلمان در تهران کافیست. همینطور مهر و امضای محل صدور مدرک ( مثلا خود دانشگاه ) هم مورد قبول می باشد.
ترجمه مدرک می تواند از طرف مترجم رسمی مهر و امضاء شود مبنی بر اصل بودن مدرک. البته مدرک اصل به زبان فارسی باید مهر و امضای رسمی داشته باشد. ( چه از طرف دانشگاه چه از طرف سفارت آلمان در تهران )

اطلاعات عمومی درباره کشور آلمان


آلمان که نام رسمی آن جمهوری فدرال آلمان است در قاره اروپاواقع شده و از شمال با دریای شمال، دانمارکو دریای بالتیک، از شرق با لهستانو جمهوری چک، از جنوب با اتریشو سوییسو از غرب با فرانسه، بلژیک، لوکزامبورگو هلندهم‌مرز است.

 

 

مساحت آن ۳۴۹٬۲۲۳ کیلومتر مربع است و با ۸۲ میلیون نفر پر جمعیت‌ترین کشور اروپا است. آلمان دارای نظام سیاسی جمهوری فدرال دموکراتیک پارلمانی بوده و دارای ۱۶ایالتاست. این ایالت‌ها می‌توانند در برخی مسائل مستقل عمل کنند. آلمان هنگام جنگ فرانسه و پروسدر سال ۱۸۷۱به عنوان یک ملت-دولت متحد شد. آلمان هم اکنون یکی از صنعتی‌ترین کشورهای جهان است و به عنوان ثروتمندترین عضو اتحادیه اروپاموتور اقتصادی حوزهٔ پولی یورومحسوب می‌شود.

جمهوری فدرال آلمان یکی از اعضای سازمان ملل متحد، ناتو، کشورهای گروه هشتو گروه پنجبوده و از بنیانگذاران اتحادیه اروپا است.

 

نظام سیاسی

سازماندهی دولتی بر پایهٔ قانون اساسیاست. در رأس دولت صدراعظم قرار دارد که نقش وی نمادین است. رئیس حکومت رئیس جمهور است. وی تعیین‌کنندهٔ سیاست حکومتی است.

اعلامیه جهانی حقوق بشررکن جدایی‌ناپذیر قانون اساسی آلمان است. ماده ۲۰ قانون اساسی نظام سیاسی، آلمان را با مشخصه‌های دموکراتیکبودن، اجتماعی بودن، مبتنی بر قانون بودن و فدرالبودن معرفی می‌کند.

 

ایالت‌های آلمان

 

 

ایالت‌های آلمان

آلمان ۱۶ایالت دارد به قرار زیر:

  1. بادن-وورتمبرگ (Baden-Württemberg)
  2. بایرن (Bayern)
  3. برلین (Berlin)
  4. براندنبورگ (Brandenburg)
  5. برمن (Bremen)
  6. هامبورگ Hamburg)
  7. هسن (Hessen)
  8. مکلنبورگ-فورپومرن (Mecklenburg-Vorpommern)
  9. نیدرزاکسن (Niedersachsen) (زاکسن سفلی)
  10. نوردراین-وستفالن (Nordrhein-Westfalen)
  11. راینلاند-فالتز (Rheinland-Pfalz)
  12. زارلاند (Saarland)
  13. زاکسن (Sachsen)
  14. زاکسن-آنهالت (Sachsen-Anhalt)
  15. اشلسویگ-هولشتاین (Schleswig-Holstein)
  16. تورینگن (Thüringen)

صدر اعظم و وزیران

بوندس‌تاگصدراعظم را برمی‌گزیند. وی را پیش از انتخابات مجلس فقط می‌توان با "رأی عدم اعتماد سازنده" برانداخت. منظور از سازنده این است که مجلس باید جانشینی برای او داشته باشد و تا زمانی که مشخص نباشد چه کسی به جای او می‌نشیند، نمی‌توان او را برکنار کرد. حکومت یا به اصطلاحی دیگر کابینه تشکیل شده‌است از صدر اعظم و وزیران. صدراعظم لزوماً عضو مجلس است، وزیران معمولاً از دل مجلس درمی‌آیند، اما حتماً لازم نیست چنین باشد. صدراعظم در عمل قدرتمندترین مقام سیاسی است اما مقام تشریفاتی آن پس از رئیس جمهور و رئیس بوندس‌تاگ قرار دارد.

رئیس جمهور

رئیس جمهور توسط همایش اتحادیه (Bundesversammlung)، که آن را به فارسی اجلاس فدرال نیز گفته‌اند، انتخاب می‌شود. همایش اتحادیه تشکیل شده‌است از کل نمایندگان بوندستاگ بعلاوهٔ به تعداد همینان، نمایندگان برگزیدگان مجلس‌های ایالتی. این برگزیدگان لزوماً عضو مجلس ایالتی یا سیاست‌مدار رسمی نیستند، ممکن است مثلاً از چهره‌های فرهنگی و هنری باشند.

 

قوهٔ قضاییه

دادرسی به قصد رعایت حق نیرویی می‌طلبد که در قوهٔ قضاییه جمع است. بیان حق بر عهدهٔ قاضی است و امر قاضیان را قوهٔ قضاییه سامان می‌دهد. قضاوت یا تخصصی است یا عمومی در حد قانون اساسی. شاخه‌های تخصصی قضاوت در دادگاه کار، دادگاه امور اداری، دادگاه امور اجتماعی و دادگاه امور مالی تجسم می‌یابند. قضاوت در عمومی‌ترین سطحش از نظر بررسی همخوانی تصمیمی، رأیی یا قانونی با قانون اساسی اتحادیه، بر عهدهٔ دادگاه فدرال قانون اساسی است که مرکز آن در کارلسروهه‌است. در کارلسروهه قاضیان تک تک قوانین مجلس را بررسی نمی‌کنند. آن قانونی بررسی می‌شود که شکایت شود که با قانون اساسی تضاد دارد. شکایت پس از طی سلسله مراتبی به دادگاه کارلسروهه می‌رسد. از آنجایی که دادگاه قانون اساسی فقط از طریق شکایت فعال می‌شود، به اصطلاح گفته می‌شود که از خود ابتکار ندارد،یعنی حق ندارد خود رأساّ تصمیم بگیرد امری را برای بررسی از نظر سازگاری با قانون اساسی در دستور کار خود قرار دهد. دادگاه فدرال قانون اساسی دارای دو مجلس سناست. مجلس اول به قانونهای پایه و مجلس دوم به قانونهای مربوط به امور دولتی می‌پردازد. هر سنا هشت عضو دارد. نیمی از قاضیان دادگاه قانون اساسی از سوی یک کمیتهٔ ویژهٔ بوندستاگ و نیمی دیگر از سوی بوندس‌رات انتخاب می‌شوند. مدت قضاوت آنان در این دادگاه عالی ۱۲ سال است.

 

تشکلهای سیاسی

امر سیاسی در آلمان در سطوح کشوری و ایالتی و تا حدی کمتر در سطح امور شهری از طریق حزبها و با جانبداری حزبی پیش برده می‌شود. ادعای پیشبرد سیاست غیرحزبی یا فراحزبی در آلمان بی‌معنا و حتا فریبکارانه جلوه می‌کند. علاوه بر احزاب، مردم می‌توانند خواسته‌های سیاسی خود را از طریق انواع و اقسام تشکلهای پایدار یا موقتی پیش برند. مردم آلمان اهل تشکل هستند. به ندرت خواسته‌ای وجود دارد که برای پیشبرد آن تشکلی پدید نیاید.

احزاب

امور و مسائل سیاسی در آلمان در سطوح کشوری و ایالتی و تا حدی کمتر در سطح امور شهری از طریق حزبها و با جانبداری حزبی پیش برده می‌شود. ادعای پیشبرد سیاست غیرحزبی یا فراحزبی در آلمان بی‌معنا و حتی فریبکارانه جلوه می‌کند.

احزاب نیرومند آلمان عبارت اند از حزب دموکرات مسیحی (CDU) و حزب سوسیال‌مسیحی (CSU)، حزب سوسیال دموکرات (SPD)، حزب لیبرال (دموکراتهای آزاد FDP)، حزب اتحاد ۹۰/سبزها (Bündnis ۹۰/Die Grünen) و حزب چپ (Die Linke). تعداد کثیری هم حزب‌های کوچک وجود دارند که به ندرت می‌توانند به مجلس راه یابند، زیرا برای ورود به مجلس در هردو سطح ایالتی و کشوری باید ۵درصد آرا را به دست آورد.

 

سیاست خارجی

آلمان در سیاست خارجی بازیگر تنها نیست. سیاست آن تقویت بلوکی است که "غرب" خوانده می‌شود. آلمان در این بلوک سیاست خود را پیش می‌برد. یک وجه اصلی سیاست خارجی آلمان فعالیت آن در صحنهٔ اروپا و جهان در چارچوب اتحادیهٔ اروپاست. آلمان نزدیکی ویژه‌ای با فرانسه دارد. همکاری و همراهی با ایالت متحدهٔ آمریکا رکن دیگری از سیاست خارجی آلمان فدرال است. آلمان با اسراییل روابط دوستانهٔ ویژه‌ای دارد و تقویت مناسبات با کشورهای عربی را نیز همواره جزو اولویتهای سیاسی خود قرار داده‌است. در سرتاسر جهان مبنای اعلام‌شدهٔ سیاست خارجی آلمان تحکیم صلح، گسترش روابط مودت‌آمیز و کمک به رشد اقتصادی خاصه در "جهان سوم" است. در سالهای اخیر حقوق بشر به یک مفهوم راهنمای عمدهٔ در سیاست خارجی آلمان بدل شده‌است.

 

آلمان و ایران

در سایت سفارت آلمان در تهران روابط آلمان و ایران چنین توصیف شده‌است: «ایران و آلمان به تاریخی طولانی در روابط سیاسی خود می‌نگرند که تا به اوایل قرن هفدهم می‌رسد. در سال ۱۸۸۵ اولین نمایندگان سیاسی بین ایران و در آن زمان امپراتوری آلمان اعزام شدند. روابط دیپلماتیک بین ایران و جمهوری فدرال آلمان از سال ۱۹۵۲ وجود دارد. این روابط در سال‌های گذشته خالی از تشنج نبوده. به عنوان مثال اعلام رأی دادگاه معروف به میکونوس در آوریل ۱۹۹۷بحرانی طولانی را به دانبال داشت. با سفر موفقیت آمیز ریاست جمهوری اسلامی ایران، آقای خاتمی به آلمان در ژوئن ۲۰۰۰ زیربنایی استوار برای روابط دو کشور گذاشته شد.اخیراً در کنار روابط بازرگانی و فرهنگی، مسئله حقوق بشر و به ویژه نگرانی جامعه بین‌المللی در ارتباط با برنامه هسته‌ای ایران درکانون روابط قرار گرفته‌است.

اقتصاد

آلمان بزرگترین اقتصاد اروپا را داراست و پس ازآمریکاو ژاپنسومین قدرت صنعتی جهان است.از نظر درآمدسرانه رتبه پنجم می‌باشد.رشداقتصادی آلمان در سال ۲۰۰۷ برابر ۲٫۴ بوده‌است.آلمان با صادرات ۱٫۳۳میلیاردی جزو بزرگترین صادرکنندگان جهان است.سهم هر یک از بخشهای خدمات صنعت و کشاورزی به ترتیب برابر ۷۰٪.۲۹٫۱٪.۰٫۹٪ است. بهبود اقتصادی این کشور پس از جنگ جهانی دوم «معجزه اقتصادی آلمان» خوانده شده‌است.بیشتر تولیدات آلمان تولیدات مهندسی بویژه صنایع الکتریکی، مکانیکی، خودروسازی، مواد شیمیایی، منسوجات، هوافضا، غذایی و وسایل نقلیه‌است. صنایع سنگین و مهندسیدر منطقه روهر، شیمیایی در شهرهای کنار رود راینو وسایل نقلیه موتوری در مراکز بزرگ ایالتی مانند اشتوتگارتتمرکز دارد.آلمان همچنین در ساخت و بکارگیری توربینهای بادیواستفاده از انرژی خورشیدیدر جهان پیشرو می‌باشد.

 

فرانکفورتیک مرکز مالی مهم و مقر بانک مرکزی اروپاست.

از بین ۵۰۰ شرکت بزرگ دنیا«از لحاظ سرمایه»۳۷تای آنها در آلمان می‌باشد.ده شرکت برتر بترتیب:دایملر.فولکس واگن.آلیانتس«سودده ترین».زیمنس.دویچه بانک«دوم در سودده».اآن.دویچه پست .دویچه تله کام.مترو وbasf است.در این میان بیشترین تعداد کارمند برای دویچه پست و بوش است.از برندهای معروف آلمان می‌توان به مرسدس بنز.ب ام و.آدیداس.پورشه.فولکس واگن و نیوآاشاره کرد.

از آغاز دهه ۱۹۸۰، رشد کلانی در صنایع تکنولوژیپیشرفته روی داده‌است. آلمان بجز ذغال سنگمعادن نسبتاً کوچک سنگ آهن، بوکسیت، سنگ مس، نیکل، قلع، نقره، پتاسو نمک، ذخایر طبیعی نسبتاً کمی دارد و شدیداً به واردات مواد اولیه متکی است.

عرضه نیروی کار با کمبود روبرو بوده‌است و تعداد زیادی «کارگر مهمان» (گاست اربایتر) بویژه از ترکیهو یوگسلاویسابق به کار گرفته شده‌اند. از ۱۹۹۰ کمبود نیروی کار در غرب کشور با مهاجرت از شرق، جمهوری دموکراتیک آلمانسابق، نیز مواجه شده‌است. تعداد افراد شاغل در صنایع خدماتی نزدیک به دو برابر کارکنان صنعت تولیدی است. بانکداری و امور مالی از منابع مهم درآمد ارزخارجی است، و شهرفرانکفورتیکی از مراکز اصلی امور مالی و تجاری در جهان است. اتحاد دو آلمان در اکتبر ۱۹۹۰ چالش بزرگی را در پیش روی اقتصاد این کشور قرار داد. در گذشته جمهوری دموکراتیک آلماندارای موفقترین اقتصاد در بین کشورهای عضو شورای همکاری متقابل کومکونبود، ولی بر حسب میزان و کیفیت تولید محصولات، و سطح زندگی مردم کمتر از آلمان غربیسابق توسعه یافته بود.

 

انرژی

آلمان بزرگترین تولید کنندهٔ انرژی بادیدر جهان است.در سال ۲۰۰۲ میلادی آلمان پنجمین مصرف‌کننده انرژی در جهان بود و دو سوم انرژی اولیه در این کشور وارد می‌شد. در همین سال آلمان بزرگترین مصرف‌کننده الکتریسیته در میان کشورهای اروپایی بود و دولتمردان آلمان تامین نیمی از انرژی‌های مصرفی کشور از انرژی‌های تجدیدپذیر را در دستور کار خود قرار دادند.

 

مسائل اجتماعی

زبان آلمانی

آلمانیجزو گروه بزرگ زبان‌های هند و ژرمنیاست و در حوزهٔ زبان‌های ژرمنیقرار می‌گیرد. این زبان با دانمارکی، نروژیو سوئدی، هلندی، فلمیو همچنین انگلیسیهم خانواده‌است. در آغاز قرون وسطیتعداد کثیری زبان‌های نوشتاری محلی وجود داشت. با گسترش ترجمه لوتراز انجیل، به تدریج یک زبان نوشتاری متحد که به طور عمده بر زبان دیوانی زاکس (مایسنر) استوار بود، جای خود را باز کرد.

در آلمان به لهجه‌های گوناگونی صحبت می‌کنند، اغلب از لهجه و تلفظ مردم آلمان می‌توان به منشا محلی آن‌ها پی­برد. چنانچه مثلاً یکی از اهالی مگلن‌بورگو یک بایریهر کدام با لهجه خود با یک‌دیگر سخن بگویند، به سختی یکی سخن دیگری را خواهد فهمید. در ابتدا در سرزمین کنونی آلمان قبایل مختلفی مانند فرانکها، زاکسها، شوابهاو بایری‌هازندگی می‌کردند. امروز این قبایل در هیبت اولیه خود دیگر وجود ندارند ولی سنت‌ها و لهجه‌هایشان در گروه‌های منطقه‌ای به حیات خود ادامه داده‌است.

امروزه در اتریش، لیختن‌اشتاین، بخش بزرگی از سوییس، تیرول جنوبی (در شمال ایتالیا)، شلزویک شمالی (در دانمارک) و بخش‌هایی از بلژیکو لوکزامبورگدر امتداد مرز آلمان به زبان آلمانی تکلم می‌شود و زبان مادری به حساب می‌آید. هم‌چنین اقلیت‌های آلمانی در لهستان، رومانی، منطقهٔ سودت جمهوری چک و در کشورهای اتحاد جماهیر شورویسابق زبان آلمانی را حفظ کرده‌اند. آلمانی زبان مادری بیش از ۱۰۰ میلیون نفر است.از هر ده کتابی که در جهان منتشر می‌شود، یکی به زبان آلمانی نوشته می‌شود.

منبع : http://eustudy.org


Viel Spaß beim Deutsch Lernen

فید خبر خوان    نقشه سایت    تماس با ما